VIJESTI 2

24/01/2013 16:55

 

 
Eksplozivan rast tržišta tableta nastavit će se i u ovoj godini
 Eksplozivan rast tržišta tableta nastavit će se i u ovoj godini

Ove godine u svijetu će biti isporučen velik broj tabletnih uređaja. Analitičari predviđaju ukupno 145 milijuna prodanih primjeraka do kraja godine.

Za rast će biti zaslužna otvaranja novih tržišta, povoljniji uređaji, te povećana prihvaćenost ovog tipa računala u poslovnim okruženjima. Naime, kako će velik dio proizvođača računala predstaviti tablete namijenjene poslovnoj upotrebi, u ABI Researchu vjeruju da će od ukupnog broja isporučenih tableta čak 19% imati poslovnu primjenu. Iako će tableti odnijeti jedan dio prodaje klasičnim računalima, za rast će većinski biti odgovorno korištenje tableta na radnim mjestima gdje se dosad nisu koristili računalima, smatraju.

Također, analitičari vjeruju da tableti neće imati previše utjecaja na tržište čitača e-knjiga. Ipak, upozoravaju kako je digitalno izdavaštvo razvijeno tek u SAD-u, a ukoliko se slično ne dogodi i u ostatku svijeta, tržište čitača e-knjiga će nestati, neovisno o utjecaju tableta.

 

145 milijuna tableta u 2013.

AUTOURNS

Autoruns je vrlo koristan i moćan mali programčić bogat opcijama.
Preko njega možete vidjeti vrlo detaljno što vam se sve pokreče sa Windowsima. Ovaj program su napravili Mark Russinovich i Bryce Cogswell kao i ostatak jako korisnih programa koji su skupljeni pod zajedničkim imenom Windows Sysinternals Tools. U tabu Logon program prikazuje...You can write here...